Egy idős nőt otthonában öltek meg a felrobbanó légzsáktöltetek

légzsák
Vágólapra másolva!
Texasban felrobbant egy teherautó, ami a Takata hírhedt robbanásveszélyes légzsákjaihoz való tölteteket szállított. A balesethez legközelebb álló ház elpusztult, egy 69 éves nő meghalt. A robbanásban összesen négy ember és tíz ház sérült meg. 
Vágólapra másolva!

A Takata megerősítette augusztus 29-én, hogy egy héttel korábban az amerikai Texas államban felrobbant egy teherautó, amely a cég légzsákjaiba való tölteteket szállított, írja a Reuters. A cég szerint a teherautó az egyik alvállalkozójáé volt.

Négyen megsérültek

A teherautó a Takata Eagle Pass-i raktára felé tartott, a robbanást nem karambol okozta. A teherautó sofőrje, Mario Alberto Rodriguez és utasa kijutottak a fülkéből. Szintén csak sérüléseket szenvedett az az idős házaspár, akik a teherautó közelében haladó Toyotában ültek.

A házában ölték meg a légzsáktöltetek

A baleset a 69 éves Lucila Robles háza mellett történt. A robbanás annyira erős volt, hogy a környezetében 10 ház megsérült, állítólag

a robbanás helyétől másfél kilométerre még találtak törmeléket.

Az idős nő nem élte túl a robbanást. A hatóságok eleinte eltűntként tartották nyilván, két napig keresték. A keresés során a ház romjai közt talált fogdarabok alapján lezárták a keresést, a nőt halottá nyilvánították, írja az Autoevolution.com.

A Takata légzsákjai már autón kívül is öltek

Az autótörténelem legnagyobb visszahívása

A Takata légzsáktöltetei már 14 ember halálát, és körülbelül 150 ember sérülését okozták. A veszélyes légzsákok miatt

az autózás történetének legnagyobb visszahívási hulláma indult el, ami világszerte 100 millió gépjárművet érint.

A Takata töltetei számtalan esetben felrobbantak, amikor nagyobb hő érte őket, az utastérbe repített törmelék sérüléseket okozott.