Kivégezték őket, mert elaludtak

Horizontal
A Koreai Munkapárt kongresszusa Dél-koreai férfi nézi az észak-koreai kormányülés előzeteséről szóló híradást egy szöuli vasútállomáson, a képernyőn Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára látható. Ezen a napon 36 év után ismét összeül az észak-koreai állampárt, a Koreai Munkapárt kongresszusa Phenjanban / AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun elnökletével megtartott értekezleten szundítottak el ketten. Nyilvánosan végeztek velük.
Vágólapra másolva!

Két magas rangú tisztségviselőnek az életébe került a lazaság. Egyikük korábban mezőgazdasági miniszter volt, a másik az oktatási tárca egyik munkatársa. Mindkettejüket azon az értekezleten nyomta el a buzgóság, amit Kim Dzsongun észak-koreai vezető elnökletével tartottak.

Nincs alvás, ha a vezér beszél Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A kivégzéseket légvédelmi fegyverrel hajtották végre az észak-koreai főváros, Phenjan egyik katonai akadémiáján, Kim Dzsongun parancsára – értesült a Dzsungang Ilbo című dél-koreai lap.

Az újság úgy tudja, hogy az elalvás mellett más vádpontokban, például korrupcióban is bűnösnek találták a két tisztségviselőt, ezt követően végeztek velük.

Kim Dzsongun az apja halálát követő, 2011-es hatalomátvétele óta széles körű tisztogatást végzett a katonai és politikai vezetésben.

Nagynénje férjét, Dzsang Szong Teket 2013 decemberében végeztette ki az államhatalom megdöntésére szőtt összeesküvés vádjával.