Beomlott egy négyszintes parkolóház Tel-Avivban

2016.09.05. 11:48

Beomlott Tel-Avivban egy építés alatt álló, többszintes mélygarázs, ketten meghaltak, sokan megsérültek; folyik a kutatás a túlélők után.

A félkész parkolóház négy szintjéből három beomlott. A legfrissebb hírek huszonhét sérültről szólnak, többen súlyos állapotban vannak. Két kimentett ember a kórházban halt bele a sérüléseibe. 

A CNN információi szerint mindkét áldozat építőmunkás volt, ezt erősítette meg Yonatan Yagodovsky, a mentőszolgálat szóvivője is, hozzátéve, egy harmadik munkás állapota életveszélyes. 

Több mint hatvan tűzoltó vesz részt az eltűntek felkutatásában, és az izraeli hadsereg katasztrófavédelmi egysége is bekapcsolódott a keresésbe.

Sikerült kapcsolatot teremteniük a romok alatt rekedt két emberrel. A hatóságok négy-öt eltűntről tudnak, a Haaretz információi szerint négy ember rekedt a romok alatt, a portál úgy tudja, egy halottja van a balesetnek.

A mentőegységek tagjai a rádiónak úgy nyilatkoztak, hogy több órán át tarthat a kutatás a romok alatt rekedtek után. Nehezíti a mentést, hogy újabb épületrészek beomlásától tartanak.

A mentők és a tűzoltók az emberek túlnyomó többségét kimentették. A rádió szerint elsősorban az építkezésen dolgozó munkások sérültek meg. A mélygarázs építtetője a tel-avivi önkormányzat. A városban súlyos a parkolóhiány.

Az abcnews-nak a munkások egyike azt nyilatkozta, ő a felszínen volt, amikor azt érezte, hogy az egész garázs megremeg. „Aztán hirtelen minden összedőlt. Rettenetes volt” – mondta a férfi.