Muszlimokat gyilkoltak meg marhahúsfogyasztás miatt

india tehén
Indian Hindu devotees dressed as Lord Krishna (3R) and Radha (4R) gather during a Gho Puja - cow worship - on the occasion of Gopal Ashtami in Jodhpur on November 19, 2015. Gopal Ashtami festival celebrates the day when Lord Krishna was allowed to herd the cows for the first time by his foster father Nanda. Kashmiri Pandits and other Hindu communities perform 'Gho Puja' worship of cows on this day to seek blessings of Lord Krishna. AFP PHOTO / AFP PHOTO / STR
Vágólapra másolva!
Egy 20 és egy 14 éves indiai muszlim lányt megerőszakoltak, két rokonukat pedig meggyilkolták Indiában, mert állítólag marhahúst fogyasztottak.
Vágólapra másolva!

Az idősebbik lány a BBC-nek elmondta, hogy négy férfi támadt a családjára az észak-indiai Harijána szövetségi államban két hete. A támadók agyonverték a nagybátyját és a nagynénjét, őt és 14 éves unokatestvérét pedig megerőszakolták.

A gyanúsítottakat elfogták, és gyilkosság, illetve nemi erőszak miatt állítják bíróság elé őket.

Indiában a tehén szent állat Forrás: AFP/Str

Sok hindu szent állatként tekint a tehénre, amelynek levágását több államban – köztük Harijánában is – betiltották. A helyi rendőrség szerint azonban egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a támadók a tehénvédők közé tartoznának.

A lány egyébként állítja, hogy nem is ettek marhahúst.

A lány lakóhelye egyébként legutóbb akkor került a hírekbe, amikor egy vezető tisztségviselő bejelentette: a rendőrök ellenőrizni fogják, nem fogyasztanak-e egyesek marhát a birkahús helyett.