A belga rendőrök tagadják, hogy migránsokat csempésztek

Vágólapra másolva!
Szívességből vitték autójukon a belga rendőrök a migránsokat a francia határra – legalábbis most ezt állítják az egyenruhások, miután előállították őket. Azt mondják, nem kaptak pénzt, és nem csempésztek senkit. 
Vágólapra másolva!

Előállítottak két belga rendőrt Észak-Franciaországban, akik a furgonjukban szállítottak vissza 13 migránst belga területről Franciaországba – közölték francia rendőrségi források, amelyek "mély rosszallásuknak" adtak hangot az ügy miatt. A francia rendőrség vette őrizetbe a belga kollégákat.

Egyikük azt mondta, hogy

azért szállították a korábban leleplezett, az országba becsempészett migránsokat a furgonjukban, mert nem "akarták őket otthagyni az út szélén, és hagyni visszagyalogolni a határig".

"Elvittük őket abba az irányba, ahova menni akartak" - mondta a rendőr.

Vincent Gilles, a belga rendőrségi szakszervezet elnöke szerint a belga rendőröket az igazoltatás után francia kollégáik megbilincselték, és a kihallgatás során nem adtak magyarázatot arra, miért intézkednek velük szemben.

- mondta a belga rendőr. Az észak-franciaországi prefektúra "a legmélyebb rosszallásának adott hangot a belga rendőrök eljárása miatt".