Tucatnyian haltak meg pancsolt vodkától Ukrajnában

pancsolt vodka alkoholmérgezés ukrajna
Vágólapra másolva!
Tizenkilenc ember kórházba került Harkiv megyében, közülük egy megvakult, tizenketten pedig belehaltak, miután ömlesztve árusított pancsolt vodkát fogyasztottak.
Vágólapra másolva!

Az első alkoholmérgezéses eseteket Ohrimovka faluból jelentették, ahol tízen kerültek kórházba az egyik helyi boltban vásárolt, fóliatasakokban kiszerelt pálinka fogyasztását követően. Közülük nyolc ember életét nem tudták megmenteni az orvosok.

Fóliatasakos kiszerelés

Nem sokkal később az izjumi járásban észleltek mérgezéseket. Ott négyen ittak a hasonló kiszerelésű szeszesitalból, amit Ivancsukovka italboltjában vettek.

Egyikük nem sokkal később megvakult, ketten életüket vesztették,

negyedik társul állapotát kielégítőnek mondják az orvosok.

Hasonlóképpen járt a szomszédos Kutuzovka három lakosa, akik közül ketten haltak meg. Harmadik társuk életéért még küzdenek a harkiv megyei kórházban, ahol még további két embert kezelnek hasonló tünetekkel.

Az áldozatok fóliatasakos vodkát ittak Forrás: Ukrán rendőrség

Metil-alkoholra gyanakszanak

A hatóságok egyelőre nem tudják a halálos alkoholmérgezések okát. A tünetek alapján metil-alkohol állhat a háttérben, ám egyelőre talány, miként kerülhetett faszesz a gyári kiszerelésű, zárjeggyel ellátott italba – írja a RIA Novosztyi.