Hollande végleg felszámolja a calais-i „dzsungelt”

HOLLANDE, Francois, Calais
Calais, 2016. szeptember 26. Francois Hollande francia elnök (k) ellép a csendőrök sorfala előtt a francia csendőrséggel és helyi képviselőkkel a calais-i migránstáborról tartott megbeszélése után Calais-ban 2016. szeptember 26-án. Az államfő a 7-10 ezer fős átmeneti menekültszállás teljes felszámolását ígérte, és ehhez Nagy-Britannia közreműködését kérte. (MTI/EPA/AP pool/Thibault Vandermersch)
Vágólapra másolva!
A francia hatóságoknak teljesen és végleg fel kell számolniuk a calais-i migránstábort, amelyben 7-10 ezer ember él zsúfoltan – jelentette ki Francois Hollande francia elnök, amikor hétfőn meglátogatta a „dzsungelt”.
Vágólapra másolva!

„A kormány végig fogja csinálni (a tábor felszámolását)” – mondta Hollande, aki államfőként először látogatott Calais-ba.

Francois Hollandeellép a csendőrök sorfala előtt a francia csendőrséggel és helyi képviselőkkel a calais-i migránstáborról tartott megbeszélése után Forrás: MTI/AP/EPA pool/Thibault Vandermersch

Az utazásra alig pár nappal azután került sor, hogy konzervatív elődje, Nicolas Sarkozy elnökválasztási kampánya központi témájává tette a menekültkérdést – emlékeztetett a The Local.

Hollande a táborban járva közölte: határozott szándéka elérni, hogy Nagy-Britannia is vegye ki a részét a probléma megoldásából.

A migránsok egy jó része ugyanis – szíriaiak, eritreaiak, szudániak – Nagy-Britanniába akarnak továbbmenni – jegyezte meg az AFP hírügynökség.