Donald Trumpnak igaza volt

2016.10.01. 06:06

Az Elnökjelölti Viták Bizottsága elismerte, hogy igaza volt Donald Trumpnak, amikor arról panaszkodott, hogy valami baj volt a mikrofonjával.

A republikánus elnökjelölt rögtön a vita után panaszkodott újságíróknak arra, hogy a mikrofonja nem működött rendesen. Egy nappal a Hempsteadben lévő Hofstra Egyetemen megtartott elnökjelölti vita után pedig a Fox televíziónak adott interjújában részletesen beszélt erről. 

Trump nem lihegett, a mikrofon volt rosszForrás: AFP/Rick Wilking

„Kíváncsi vagyok, vajon szándékosan szerelték-e fel így?” – kérdezte, majd szerdán ugyancsak a  Fox televízióban azt mondta: „természetesen nem akarok összeesküvési elméletekben hinni, de az én mikrofonom jóval halkabb volt, és recsegett. 

A Trump-kampány néhány munkatársa is arra panaszkodott, hogy valami baj lehetett a mikrofonnal, mert szokatlanul felerősítette Trump lélegzetvételeit, és úgy hangzott, mintha fújtatna. Howard Dean demokrata párti politikus erre még azt is felvetette, hogy Trump „kokainnal él”, azért liheg ennyire. Felvetése miatt nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie Trumptól. 

Az Elnökjelölti Viták Bizottsága pénteken kiadott közleményében elismerte, hogy hibás mikrofont adtak Trumpnak, de további részletekkel nem szolgált.