Donald Trumpnak igaza volt

Clinton Trump vita
Republican nominee Donald Trump (L) and Democratic nominee Hillary Clinton exchange during the first presidential debate at Hofstra University in Hempstead, New York on September 26, 2016. Hillary Clinton and Donald Trump face off in one of the most consequential presidential debates in modern US history with up to 100 million viewers set to tune in. / AFP PHOTO / POOL / RICK WILKING
Vágólapra másolva!
Az Elnökjelölti Viták Bizottsága elismerte, hogy igaza volt Donald Trumpnak, amikor arról panaszkodott, hogy valami baj volt a mikrofonjával.
Vágólapra másolva!

A republikánus elnökjelölt rögtön a vita után panaszkodott újságíróknak arra, hogy a mikrofonja nem működött rendesen. Egy nappal a Hempsteadben lévő Hofstra Egyetemen megtartott elnökjelölti vita után pedig a Fox televíziónak adott interjújában részletesen beszélt erről.

Trump nem lihegett, a mikrofon volt rossz Forrás: AFP/Rick Wilking

„Kíváncsi vagyok, vajon szándékosan szerelték-e fel így?” – kérdezte, majd szerdán ugyancsak a Fox televízióban azt mondta: „természetesen nem akarok összeesküvési elméletekben hinni, de az én mikrofonom jóval halkabb volt, és recsegett.

A Trump-kampány néhány munkatársa is arra panaszkodott, hogy valami baj lehetett a mikrofonnal, mert szokatlanul felerősítette Trump lélegzetvételeit, és úgy hangzott, mintha fújtatna. Howard Dean demokrata párti politikus erre még azt is felvetette, hogy Trump „kokainnal él”, azért liheg ennyire. Felvetése miatt nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie Trumptól.

Az Elnökjelölti Viták Bizottsága pénteken kiadott közleményében elismerte, hogy hibás mikrofont adtak Trumpnak, de további részletekkel nem szolgált.