Elfordult a Matthew hurrikán

A Matthew hurrikán Floridában
A Matthew hurrikán Floridában
Vágólapra másolva!
Észak felé folytatja útját a Matthew hurrikán, Florida nyugati részén ismét működnek egyes kikötők, eddig mintegy 5000 légi járatot kellett törölni - közölték helyi idő szerint péntek este a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A ciklon Florida nyugati partja mentén pusztítva útját észak felé vette. A beszámolók szerint szerda óta 5000 légi járatot kellett törölni. Pénteken Orlando repülőterén minden járatot, szombaton pedig a járatok felét törölték.

Dél-Florida repülőterei ismét üzemelnek, bár a járatok valószínűleg csak szombat déltől indulnak. A légitársaságok gépeiket korábban kivonták a Matthew haladásának irányából, most ezek a gépek visszatérnek a régióba.

A Matthew hurrikán Floridában Forrás: MTI/AP/Red Huber/Orlando Sentinel

A trópusi vihar vonulásának idejére felfüggesztette működését a Walt Disney World élménypark, a Universal Studios filmstúdió szabadidőközpontja, valamint a SeaWorld vízi élménypark is.

A parti őrség közlése szerint ismét működnek a kikötők Florida nyugati oldalán. A hatóságok mintegy húsz, a nyugati partvonal menti kikötőt soroltak fel, ugyanakkor továbbra is fokozott óvatosságra intették a part menti vizekre merészkedőket.