Négy nő is szexuális zaklatással vádolja Donald Trumpot

TRUMP, Donald
Donald Trump kampánygyűlést tart a Florida állambeli Lakelandben
Vágólapra másolva!
Két nő azzal vádolja Donald Trumpot, hogy szexuálisan zaklatta őket – közölte szerdai számában a The New York Times. Amerikai lapok két másik nőről is beszámolnak. A republikánus elnökjelölt tagadja a vádakat.
Vágólapra másolva!

A most 74 éves Jessica Leeds azt mondta az amerikai napilapnak, hogy harminc évvel ezelőtt egy repülőn futott össze a mostani elnökjelölttel, aki elkezdte fogdosni a melleit, és megpróbált a szoknyája alá nyúlni. „Olyan volt, mint egy polip. Mindenhol a kezét éreztem” – nyilatkozott Leeds a The New York Timesnak.

Karaktergyilkosságnak tekintik

Az ohiói Rachel Crooks pedig 22 éves volt, amikor 2005-ben a milliárdos ingatlanmágnás irodaépületében, a Trump Towerben találkozott Trumppal, aki a nőt akarata ellenére szájon csókolta.
Donald Trump a cikkre reagálva azt mondta: az egészből semmi nem igaz. Ügyvédei levelet írtak a lapnak, melyben a „rágalmazó” cikk visszavonását és bocsánatkérést követelnek. Trump szóvivője veszélyesnek nevezte, hogy a The New York Times „teljesen alaptalan, összehangolt karaktergyilkosságot indít” az elnökjelölt ellen.

Donald Trump kampánygyűlést tart a Florida állambeli Lakelandben Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

„A szexuális bűncselekményeket relativizálja, hogy a lap évtizedekre visszanyúl csak azért, hogy lejárassa Trumpot. Ez új mélypont abban, hogy a sajtó meddig hajlandó elmenni, hogy eldöntse a választást” – hangsúlyozta Jason Miller.

Van még két vádló

Két másik esetre is fény derült az amerikai sajtóból. Szintén szerdán jelent meg a floridai The Palm Beach Postban Mindy McGillivray története, aki azt állítja, hogy Trump a falhoz szorította, akarata ellenére megfogdosta és megcsókolta, amikor 13 éve a milliárdos Palm Beach-i birtokán találkoztak. Ugyanitt nekiszorította a falnak a People magazin egyik alkalmazottját is, és „lenyomta a nyelvét a torkomon” – számolt be a nő.

Emellett a Miss Tini Amerika öt egykori versenyzője is arról számolt be, hogy Trump besétált az öltözőbe, amikor a lányok meztelenek voltak. Az egyik eset 1997-ban, a másik 2001-ben történt – írta internetes oldalán az NBC News.

Pénteken került nyilvánosságra a felvétel

Múlt pénteken került nyilvánosságra az a felvétel, amely minden eddiginél nagyobb csapást mért Trump elnöki ambícióira. Egy tévéfelvétel előtt, már bemikrofonozva arról beszélt, hogy szabadon fogdoshatja a nőket pusztán azért, mert híres. Trump bocsánatot kért, de egyúttal figyelemelterelő fogásnak minősítette a felvétel közzétételét a kampányban. Majd vasárnap, az elnökjelölti vitában azt mondta: sosem tett olyasmit, mint amiről a felvételen beszélt.

Visszavágott

A felvétel nyilvánosságra kerülése után, a múlt hét végén Trump elővette azokat a régebbi ügyeket, melyekben a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton férjét, Bill Clinton korábbi elnököt vádolták meg nők zaklatással.