Bekeményít a szerb belügyminiszter

2016 Serbia march Belgrade Nebojsa Stefanovic stand in silence Serbian soldiers Serbian Interior Minister Nebojsa Stefanovic lays a wreath office of commander in chief Serbian Interior Minister SQUARE FORMAT BELGRADE, SERBIA - MARCH 24: Serbian Interior M
Nebojsa Stefanovic
Vágólapra másolva!
Harcot hirdetett a maffia ellen Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter. Úgy fogalmazott: kemény küzdelem lesz, amelyet az államnak és a rendőrségnek kell megnyernie. A teljes államapparátust akcióba helyezik, hogy az év végéig megtisztítsák a rendőrséget azoktól, akik bármilyen módon együttműködtek a szerb bűnszervezetekkel.
Vágólapra másolva!

Nebojsa Stefanovic azt követően hívott össze rendkívüli sajtótájékoztatót, hogy csütörtökön késő este Belgrádban lelőtték Aleksandar Stankovicot – alvilági nevén Sale Mutavit, azaz Néma Salét –, a Partizan labdarúgócsapat szurkolóinak vezetőjét. Sajtóhírek szerint a vezérszurkoló egy alvilági leszámolás, a szerb és a montenegrói maffia harcának áldozata lett, és a lövöldözésnek a kábítószerpiachoz is köze lehet.

Aleksandar Stankovicot egy mozgó járműből lőtték le a belgrádi központi börtön közelében, a lövöldözésben egy őr is megsérült. A belgrádi szurkolói klub vezérét 2013-ban 5 év és 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték kábítószer-kereskedelem és tiltott fegyverbirtoklás miatt, ám börtönbe vonulását betegségére hivatkozva többször is elhalasztották.

Nebojsa Stefanovic Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Kristina Maslarevic

A szerb belügyminiszter szerint Aleksandar Stankovicot az egyik legnagyobb balkáni bűnszervezet gyilkolta meg. Elmondta, hogy a rendőrség éjszaka őrizetbe vett egy gyanúsítottat, néhány után pedig még kutatnak, ám a belügyminiszter szerint jó irányba halad az ügy felgöngyölítése, a bizonyítékok összegyűjtése és az indítékok felderítése. Jelenleg a szemtanúk meghallgatása folyik – tette hozzá.

Nebojsa Stefanovic a sajtón keresztül azt üzente a Belgrádba, illetve Szerbiába érkező bűnözőknek, hogy sem az ország, sem a főváros nem lesz terepe a leszámolásaiknak. Hozzátette: itt kifejezetten egy volt jugoszláv tagállamra gondol, amely az említett bűnözők központja, az országot azonban nem nevezte meg.