Ifj. Trump szerint a nők tűrjék a zaklatást, vagy álljanak óvó néninek

Republican National Convention: Day Two GettyImageRank2 POLITICS ELECTION
CLEVELAND, OH - JULY 19: Donald Trump Jr. (L), Ivanka Trump (C), Eric Trump (2nd R), and Tiffany Trump (R) take part in the roll call on the second day of the Republican National Convention on July 19, 2016 at the Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. An estimated 50,000 people are expected in Cleveland, including hundreds of protesters and members of the media. The four-day Republican National Convention kicked off on July 18. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Donald Trump egy ellene szőtt összeesküvésnek tulajdonítja, hogy több nő állt elő szexuális zaklatással vádolva őt. Trump felesége helyreigazítást követelt egy újságtól az egyik nő állításai miatt. Trump fia még 2013-ban egy rádióbeszélgetésben arra utalt, hogy a nőknek el kell viselniük, amit a férfiak csinálnak a munkahelyeken, különben semmi keresnivalójuk nincs ott.
Vágólapra másolva!

Melania Trump – Donald Trump szlovén származású exmodell felesége – a People magazintól követelt helyreigazítást és bocsánatkérést, mert szerinte a férjét szexuális zaklatással vádoló nők egyike, akit a lap megszólaltatott, nem az igazat mondta.

Natasa Stoynoff sztoriját a magazin a szerdai internetes kiadásában közölte.

A nő azt állította, hogy 2005-ben Donald Trump – akinek a felesége nem volt otthon – nekitámadt a floridai Trump-villában, és fogdosni kezdte őt.

Stoynoff azt mondta, azért látogatott a floridai villába, mert riportot akart írni Trumpék házasságkötésének egyéves évfordulójáról. Majd azt mesélte a People magazinnak, hogy az incidens után összefutott New Yorkban Melania Trumppal, aki megkérdezte tőle: „Natasa, miért nem látunk téged mostanában?” Majd búcsúzóul át is ölelte őt.

Ha találkoztak volna, sem ismerte volna fel

Melania Trump ügyvédje levélben tudatta a People illetékeseivel: „Ms. Trump nem találkozott Ms. Stoynoffal az utcán, következésképpen semmiféle beszélgetésre nem került sor. A két nő nem áll egymással baráti kapcsolatban, de még barátságos viszony sincs köztük.

A levél jogi következményekkel fenyegette meg a lapot, ha nem vonja vissza a szóban forgó állításokat. Ugyanakkor az ügyvéd nem tesz említést a Donald Trumpot illető vádakról, amelyeket egyébként a republikánus elnökjelölt nyilvánosan cáfolt.

Trump szerint összeesküvés

Maga Donald Trump eközben elárulta, miből fakad a több, nyilvánosságra került zaklatásvád. Az elnökjelölt egy West Palm Beach-i kampányrendezvényen azt mondta, a vádak részét képezik az ellene szőtt összeesküvésnek, írja az Nbcnews.

– mondta. Trump szerint riválisa, Hillary Clinton és a sajtó „megrendezett és összehangolt” erőfeszítést tesz, hogy megtalálja az őt vádló nőket, a történeteiket pedig azért hozzák nyilvánosságra, hogy eltereljék a figyelmet Clinton e-mail-botrányáról.

Ifj. Donald szerint a nők tűrjenek

Egyébként nemcsak az elnökjelölt, de a fia, ifjabb Donald is mondott érdekes dolgokat a nőkről és a szexuális zaklatásról. A Buzzfeed szedte elő egy 2013-as rádióinterjúját, amiben arra utalt, hogy a nőknek tűrniük kell, amit a férfiak csinálnak a munkahelyeken, különben semmi keresnivalójuk ott.

A Trump gyerekek, balról jobbra: ifjabb Donald, Ivanka, Eric és Tiffany Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Raedle

A műsorban arról beszélgettek, hogy be kellene-e engedni a nőket a csak férfiaknak fenntartott golfklubokba. Ifj. Donald Trump azt mondta, szerinte kellenek olyan helyek, amik csak a pasikéi. Az egyik műsorvezető közbevetette, hogy a nők rendszeresen szexuális zaklatásra panaszkodnak, a férfiak ezért nem szeretik, ha nők is vannak valahol. Ifj. Donald erre a következőket reagálta:

„Én is így gondolom – és bajba fogok kerülni, biztos vagyok benne, hogy egy nap bajba fogok kerülni.