Gyásszertartáson robbantott az Iszlám Állam, sok a halott

11 killed as suicide bombing hits Shia tent in Baghdad Iraq EXPLOSION 2016 Baghdad SUICIDE BOMBING UNREST Shias al-Shaab
BAGHDAD, IRAQ - OCTOBER 15: A view of the site of an explosion after a bomber blew up his explosive vest inside a mourning tent in Baghdad’s northern al-Shaab district in Iraq on October 15, 2016. At least 11 people were killed in a suicide bombing that targeted Shias in the Iraqi capital Baghdad on Saturday, according to a local police officer. Amir Saadi / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Felrobbantotta magát szombaton egy öngyilkos merénylő a bagdadi as-Saab síita negyedben egy gyászszertartáson, legalább 35 ember meghalt, 60-an megsebesültek - közölték iraki rendvédelmi és egészségügyi tisztviselők. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet jelentkezett.
Vágólapra másolva!

A merénylet helyszínének közelében lévő egyik ruhabolt tulajdonosa az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy a tettes belépett a gyászolóknak felállított sátorba, és ott hozta működésbe a pokolgépet. A halottak között idősek, nők és gyerekek is vannak - tette hozzá a boltos, aki részt vett a mentésben.

Gyászolók között robbantott az öngyilkos merénylő Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Amir Saadi

Elmondása szerint a robbanás hatalmas pusztítást végzett, gépkocsik kaptak lángra és károk keletkeztek a közeli piac épületeiben is.

Az észak-bagdadi as-Saab negyed volt a több mint 300 emberéletet kioltó júliusi kettős merénylet egyik helyszíne.