Trump szerint Clintont begyógyszerezték

CLINTON, Hillary; TRUMP, Donald
St. Louis, 2016. október 10. Donald Trump republikánus párti elnökjelölt (j) beszél a Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölttel tartott második televíziós vitájukon a Missouri államban lévő St. Louis egyetemen 2016. október 9-én. Az elnökválasztást november 8-án tartják az Egyesült Államokban. (MTI/EPA/Saul Loeb)
Vágólapra másolva!
Donald Trump kampánykörútjának egyik állomásán arról beszélt, hogy drogtesztet kellene végezni az utolsó elnökjelölti vita előtt, mert ellenfele, Hillary Clinton legutóbb nagyon furán viselkedett.
Vágólapra másolva!

Trump előbb a profi sporthoz hasonlította az elnökségért való versenyt, majd ezt mondta több ezer ember előtt egy New Hampshire-i gyűlésen:

- írja a New York Times.

Úgy folytatta, hogy nem tudja, mi történik ellenfelével, de a legutóbbi vita elején nagyon fel volt pörögve, a végén viszont már alig tudott elmenni az autójáig. Trump ugyan nem mondta ki nyíltan, hogy Clintont begyógyszerezték, de ezzel a megjegyzéssel egyértelműen ezt sugallta.

Amikor Clinton kampánycsapatát kérdezték Trump drogtesztes felvetéséről, egy korábban kiadott közleménnyel válaszoltak, amelyet Robby Mook, Clinton kampánymenedzsere fogalmazott meg. Szerinte az elnökválasztáson való részvételt bátorítani kéne, nem pedig aláásni olyan vádaskodásokkal, amelyeket Trumptól lehet hallani. Mook arra utalt, hogy Trump azért hangoztatja, hogy demokrata ellenfele nem fair előnyre tesz szert, mert

attól fél, hogy veszít vele szemben.

Hillary Clinton beszél a második vitán, október 9-én Forrás: MTI/EPA/Andrew Gombert

Hillary Clinton egyébként a hétvégén leállt a személyes kampányolással azért, hogy a szerdai, utolsó vitára készüljön. Donald Trump emiatt is kritizálta.

A republikánus jelölt, aki mögül a nőkkel szembeni korábbi kijelentései és a szexuális zaklatások vádjai miatt pártjának egy része is kihátrált már,

egyre súlyosabb vádakat fogalmaz meg Clintonnal szemben.

Híveit emellett azzal igyekszik feltüzelni, hogy lejárató kampány folyik ellene a médiában.

Trump mostani vádjai azért is érdekesek, mert az első két vita kapcsán vele szemben is felmerült, hogy drogot használt. Többeknek feltűnt a közvetítésből, hogy túl sokat szipog, és ebből arra következtettek, hogy kokainozott.

A drogos vádaktól eltekintve is jellemző a kampányra, hogy a két jelölt egészségi állapota kiemelt figyelmet kap a hajrában.