Sokak szerint elcsalhatják a választást Trumptól

Donald Trump Holds Campaign Rally In New Hampshire GettyImageRank3 campaighn political POLITICS trump WALL ELECTION
BEDFORD, NH - SEPTEMBER 29: Republican presidential nominee Donald Trump speaks at a rally on September 29, 2016 in Bedford, New Hampshire. Recent polls show a tightening race between Trump and his Democratic rival Hillary Clinton. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikaiak 41 százaléka úgy gondolja, hogy a választásokat "elcsalhatják" Donald Trumptól – derült ki egy felmérésből. A demokrata szavazóknak csak 17 százaléka tart csalástól. Eközben állítólag Trump arra készül, hogy ha veszít, saját tévécsatornát indít. 
Vágólapra másolva!

A Politico című lap felmérése szerint a megkérdezett amerikaiak 41 százaléka úgy gondolja, hogy a választásokat "elcsalhatják" Donald Trumptól.

A republikánus szavazók 73 százaléka véli úgy, hogy a választást "ellophatják" a republikánus elnökjelölttől, míg a demokratáknak 17 százaléka tart ettől.

A Politico szerint a közvélemény lassan kezd reagálni Trump kampányának egyik üzenetére, miszerint az amerikai választási rendszer csalárd, és a média összejátszik Hillary Clintonnal, hogy az elnökválasztási eredményeket az ő javára befolyásolja.

A republikánusok 73 százaléka tart választási csalástól Forrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt

Mellesleg nincs semmiféle bizonyíték Trump állítására a széles körű választási csalásokról. Éppen ellenkezőleg: egy amerikai professzor tanulmánya szerint

a 2000 és 2014 közti összes amerikai választáson leadott 1 milliárd szavazat közül mindössze 31 esetben találtak bizonyítékot csalásra.

Eközben arról is szólnak a hírek, hogy Donald Trump választási veresége esetén állítólag saját televíziót akar létrehozni. A hírt a brit The Financial Times című lap közölte, felmelegítve az amerikai sajtóban korábban megjelent – de a republikánus elnökjelölt által cáfolt – információkat.