Az RMDSZ hivatalossá tenné a magyar nyelvet Székelyföldön

Kelemen Hunor román miniszterelnök-helyettes
Gödöllő, 2014. június 28. Kelemen Hunor román miniszterelnök-helyettes, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke beszédet mond a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) szervezésében tizedik alkalommal megrendezett Magyar Polgármesterek Világtalálkozóján a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában 2014. június 28-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A magyar székelyföldi hivatalos nyelvvé tétele is szerepel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a decemberi parlamenti választásokra írt programjában.
Vágólapra másolva!

A magyar nyelv hivatalos székelyföldi státusának az elérése is szerepel abban a programban, amellyel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a decemberi parlamenti választások előtt kívánja megszólítani a választókat.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Forrás: MTI/Soós Lajos

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök elmondta, választási programjuk a magyar közösségi jogok megerősítésére, a minőségi oktatás megteremtésére, az erdélyi infrastruktúra fejlesztésére és a vállalkozói szféra segítésére, a családok jólétének és biztonságának a megteremtésére irányul.

A közösségi jogokra vonatkozó jogok keretében megemlítette:

az Erdély és Románia egyesülését kimondó gyulafehérvári nyilatkozatnak törvényi erőt kell biztosítani,

és a nyilatkozatban tett ígéreteket az alkotmányba is be kell építeni.

Az Origo is beszámolt arról, hogy Románia minden megyéjében és a külföldi választókerületben is indít jelölteket majd az RMDSZ, illetve illetve arról is írtunk, hogy a választásokra, valamint a 2016-2020-as parlamenti ciklusra együttműködik az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt.