Fegyveresek támadtak Pakisztánban, sok halott

Pakisztán, támadás, rendőrakadémia
Kvetta, 2016. október 25. Sebesültet támogatnak a délnyugat-pakisztáni Kvetta város közelében lévő rendőrakadémia előtt 2016. október 24-én, miután fegyveresek törtek be az épületbe. A pokolgépekkel, automata fegyverekkel és kézigránátokkal felszerelkezett öt-hat támadó legkevesebb 59 emberrel végzett és 117-et megsebesített a mintegy öt órán át tartó tűzharcban, amelynek a hadsereg vetett véget. Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. (MTI/AP/Arshad Butt)
Vágólapra másolva!
Fegyveresek támadtak meg egy rendőrakadémiát hétfőn késő este Pakisztánban, többtucatnyi újoncot és biztonsági őrt megöltek, valamint több mint százat megsebesítettek.
Vágólapra másolva!

A pokolgépekkel, automata fegyverekkel és kézigránátokkal felszerelkezett öt-hat támadó tűz alá vette az intézmény különböző épületeit, majd hárman közülük behatoltak a kollégiumba, és túszul ejtették az ott lévő mintegy kétszáz rendőrkadétot.

Sebesültet támogatnak a rendőrakadémiát ért támadás után Forrás: MTI/AP/Arshad Butt

A Kvetta város közelében lévő akadémia biztonsági őrei segítséget kértek a hadseregtől, amelynek egy alakulata körbevette a kollégiumot. Tűzpárbaj kezdődött a katonák és a túszejtők között.

Egy támadót lelőttek, kettő viszont felrobbantotta magát, és ezzel a halálba rántott sok újoncot.

A támadás mintegy öt órán keresztül tartott. Az akadémia területén öt-hétszáz ember tartózkodott: oktatók, kadétok és őrök.

Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként,

de arra lehet következtetni, hogy a Laskar-i-Dzsangvi nevű szélsőséges csoport áll mögötte, amely már sok hasonló támadást elkövetett ebben a tartományban, Belucsisztánban.