Már Ausztriában is terjed a bohócterror

Amerikai Horror Story bohóc
Vágólapra másolva!
Egyre több bohócruhás támadást jelentenek Ausztriában. A támadások miatt már több ember megsérült. A rendőrség szerint beöltözés miatt nem, de ijesztgetés miatt indíthatnak eljárást. 
Vágólapra másolva!

Egyre több bohócjelmezes támadást követnek el Németország mellett Ausztriában is: Stájerországból, Karintiából és Salzburgból is érkeztek jelentések ilyenről, és a rendőrség október 25-ei, keddi közlése szerint Tirolban is lecsaptak a horrorbohócok, hárman rontottak rá egy 19 éves fiatalra a hétvégén.

Baseballütővel támadt

Az Inn-völgyi Schwaz városban két jelmezes a bokorból ugrott ki, és ráijesztett egy fiúra, a harmadik bohóc pedig menekülés közben baseballütővel támadta meg.

A 19 éves fiatal megsebesült, a tettesek ellen nyomozást indítottak,

de eddig sikertelen volt.

Leesett a lépcsőn

Hétfőn este a felső-stájerországi Mürzzuschlag településen egy 16 éves lánynak menekülnie kellett egy bohócjelmezes támadó elől. A lány két barátjával együtt egy mélygarázs felé tartott, amikor a maszkos támadó ráijesztett.

Menekülés közben a lány leesett a lépcsőről, sérülését kórházban látták el.

A nyomozás eddig ott is eredménytelenül zajlott, így a rendőrség a lakosság segítségét kérte.

Már Ausztriában is egyre több a bohóctámadás Forrás: FX

Bokorba zuhant

Vasárnap este a karintiai Feldkirchenben egy nőre ijesztett rá egy bohócnak öltözött férfi. Vasárnap késő este ugyanebben a tartományban, Villach városban egy 16 éves diáklányt futás közben ijesztett meg egy horrorbohóc.

Az áldozat bokorba zuhant, sérülése miatt kórházba vitték.

A rendőrség testi értés miatt nyomoz.

Meg akart állítani egy autót

Pénteken a salzburgi Bischofshofenben egy bohócjelmezbe öltözött 14 éves fiatalt állítottak elő, mert meg akart állítani egy autót, és eközben egy barátjával le akarta fényképeztetni magát. Vallomása szerint mindazonáltal senkit nem akart megijeszteni. A tartomány további két településén, Grödigben és Gollingban több 15–18 éves fiatalt hallgatott ki a rendőrség, mivel

jelmezben ijesztgetni akarták az embereket, és mindezt a közösségi média felületein akarták közzétenni.

Ijesztgetés miatt indíthatnak eljárást

A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a beöltözésnek nem, az ijesztgetésnek azonban lehet büntetőjogi következménye, és testi sértés vagy fenyegetés miatt eljárást indíthatnak.