Kenyában csaptak le a szomáliai iszlamisták

Kenya, merénylet
Mandera, 2016. október 25. Egy férfi felméri az okozott kárt egy merénylet helyszínén, a Bishaaro vendégházban a Kenya északkeleti részén, a szomáliai határ közelében fekvő Manderában 2016. október 25-én. A feltehetően az al-Shabaab dzsihadista szervezet fegyveresei által elkövetett támadásban tizenketten életüket vesztették. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Legalább 12 ember meghalt egy kenyai vendégház elleni támadásban, amelyet feltételezhetően az al-Sabaab fegyveresei követtek el.
Vágólapra másolva!

A Mandera régióban történt támadás során a fegyveresek robbanószereket használtak – számolt be a BBC a helyi rendőrségre hivatkozva.

Egy férfi felméri az okozott kárt a merénylet helyszínén Forrás: MTI/EPA/-------------------

A többségében muszlimok lakta területen több halálos kimenetelű támadást is végrehajtották keresztény célpontok ellen. A mostani áldozatok közül tízen vendégművészek voltak, akik iskolákban léptek fel.

Az elsősorban Szomáliában tevékenykedő és az al-Kaida terrorhálózathoz köthető dzsihadista csoport fogadkozik, hogy addig folytatja terrorkampányát Kenyában, amíg a kenyai csapatok nem vonulnak ki Szomáliából, ahol az afrikai haderő kötelékében harcolnak ellene.