Zéró tolerancia Németországban a horrorbohócok ellen

Vérfagyasztó: bohócnak öltözött pszichopata tartja rettegésben a várost, LiveLeak, bohóc, Texas
Vágólapra másolva!
Németországban a hatóságok következetesen és a zéró tolerancia elve alapján lépnek fel a bohócjelmezes zaklatók, azaz a horrorbohócok ellen – ígérte egy pénteki nyilatkozatában a német szövetségi belügyminiszter. 
Vágólapra másolva!

Thomas de Maizière hangsúlyozta, hogy a horrorbohócok zaklatásai bűncselekménynek minősülhetnek, és semmi közük a közelgő halloween ünnep „ártatlan szokásaihoz”.

Az Egyesült Államokból eredeztetett horrorbohóc-jelenség az utóbbi hetekben terjedt el Németországban. A rémületet keltő „gonosz bohóc” álarcot viselő ismeretlenek közterületen rontanak rá emberekre, gyakran késsel, baltával, baseballütővel vagy láncfűrésszel felfegyverkezve ijesztgetik őket.

Vérfagyasztó: bohócnak öltözött pszichopata tartja rettegésben a várost Forrás: LiveLeak/IceColdTexan1964

A szövetségi belügyminiszter a Freie Presse című lap hírportálján ismertetett nyilatkozatában felszólította a lassan szinte tömegessé váló zaklatások áldozatait, hogy tegyenek feljelentést.

A rendőrség így azonnal nyomozást indíthat, és a bíróságok remélhetőleg gyorsan ítéletet hoznak – mondta Thomas de Maizière, kiemelve, hogy az erélyes fellépésre azért is szükség van, hogy ne kövessék még többen a horrorbohócok példáját.

A rendőrséghez országszerte legkevesebb 370 bejelentés érkezett horrorbohóc-támadásról október eleje óta. Az esetek többsége – mintegy 200 támadás – Észak-Rajna-Vesztfália tartományban történt. Több esetben sérülés is történt, például Berlinben egy áldozat késsel megszúrta bohócjelmezes támadóját, aki súlyos állapotban kórházba került.

Több áruházlánc kivonta a forgalomból a gonoszbohóc-álarcokat.