Sexting miatt indulhatott újra a nyomozás Clinton e-mailjei ügyében

Final Presidential Debate Between Hillary Clinton and Donald Trump Horizontal CANDIDATE ELECTION TELEVISED DEBATE POLITICS
Democratic presidential nominee Hillary Clinton speaks during the third and final US presidential debate with Republican nominee Donald Trump at the Thomas & Mack Center on the campus of the University of Las Vegas in Las Vegas, Nevada on October 19, 2016. / AFP PHOTO / Paul J. Richards
Vágólapra másolva!
Hillary Clinton „biztos” benne, hogy az e-mailjei miatti újabb FBI-vizsgálat ugyanarra az eredményre jut majd, mint az előző. Úgy tűnik, sexting miatt indul az újabb nyomozás. Tanácsadójának a férje állítólag egy 15 éves lánynak küldött szexuális tartalmú üzeneteket.
Vágólapra másolva!

A hírek szerint az FBI azután kezdi újra a nyomozást Hillary Clinton e-mailjei ügyében, hogy lefoglalták a demokrata elnökjelölt közeli munkatársa, Huma Abedin és válófélben lévő férje, Anthony Weiner elektronikus eszközeit.

Weiner ellen ugyanis nyomozás folyik azzal a gyanúval, hogy szexuális tartalmú üzeneteket küldött egy 15 éves lánynak – számolt be a brit Independent.

Clintont is megkérdezték arról, ez-e a nyomozás újraindításának az oka. „Én is csak találgatni tudok” – felelte a politikus az NBC News tudósítása szerint. Ugyanakkor biztos benne, hogy az új vizsgálat sem végződik más eredménnyel, mint a korábbi.

Hillary Clinton magabiztos Forrás: AFP/Paul J. Richards

Nem aggódik

Clinton hangosan felnevetett, amikor arról kérdezték, tönkreteheti-e a kampányát a vizsgálat. „Azt hiszem, az emberek már régen kialakították a véleményüket az e-mailek ügyében” – válaszolta.

Az NBC News szerint ez ugyan valóban igaz, kérdés azonban, hogy mit derít majd ki az FBI.

A Fox News exkluzív értesülése szerint James Comey, az FBI igazgatója éppen az elnökválasztással indokolta, hogy miért tájékoztatták a Kongresszust a nyomozás újraindításáról, ez ugyanis nem szokás.

Huma Abedin és Anthony Weiner Forrás: Getty Images/2013 Getty Images/John Moore

Anthony Weinernek egyébként nem ez az első sextinges botránya, emiatt kellett 2011-ben távoznia a Kongresszusból, ahol hét cikluson keresztül képviselte New York 9. választókerületét, és 2013-ban emiatt bukott el polgármesteri kampánya is – emlékeztetett a People.

Az 52 éves politikus 2010-ben vette el Abedint, akitől egy fia született, de a legújabb botrány kirobbanása óta a pár külön él.