Újabb nagy erejű földrengés Közép-Olaszországban

Olaszország, földrengés
L'Aquila, 2016. október 30. Egy összedőlt épület romjai a közép-olaszországi L'Aquilában 2016. október 30-án, miután a reggeli órákban Richter skála szerinti 6,5-ös erősségű földrengés rázta meg a térséget. A földmozgás miatt súlyos károk keletkeztek, többtucatnyian megsérültek, halálos áldozatról azonban egyelőre nem érkezett jelentés. Október 26-án három nagy erejű földrengés pusztított Olaszország középső régiójában. (MTI/EPA/Claudio Lattanzio)
Vágólapra másolva!
Újabb nagy erejű földrengés rázta meg vasárnap reggel Közép-Olaszországot. Az olasz polgári védelem első adatai szerint 7,1-es erősségű volt, ezt később 6,6-esre módosították. Cikkünk frissül.
Vágólapra másolva!

Az olasz polgári védelem első adatai szerint a rengés 7,1-es erősségű volt, nem sokkal később azonban a korábbi adatokat javítva 6,1-re mérte a 7 óra 41 perckor történt földmozgás erősségét. Az amerikai földtani intézet (USGS) először ugyancsak 7,1-es földrengést jelzett, később ezt 6,6-esre módosította.

A földrengés epicentruma Norcia közelében volt, a rengéseket Rómában is érezni lehetett.

A polgári védelem vezetője szerint nem kaptak hírt halálos áldozatokról, de több százan megsérültek - jelentette a Reuters.

Norcia városában és Macerata térségében újabb épületdarabok omlottak össze.

Norcia utcáin az emberek letérdepelve imádkoznak, miközben egymást követik az utórengések. Rómában is megijedtek az emberek.

Nyáron majdnem háromszáz ember életét követelte a földrengés Olaszországban, és egy újabb rengés a múlt héten is komoly károkat okozott.

A brit Guardian a La Stampára hivatkozva azt írta, hogy három embert kimentettek a romok alól Marche városában. A lap római tudósítója szerint szerencse, hogy a leginkább érintett területeket a szerdai rengés miatt elhagyták a lakók.