Újabb 50 rendőrt küld a szerb-bolgár határra a Frontex

2016 Serbia march Belgrade Nebojsa Stefanovic stand in silence Serbian soldiers Serbian Interior Minister Nebojsa Stefanovic lays a wreath office of commander in chief Serbian Interior Minister SQUARE FORMAT BELGRADE, SERBIA - MARCH 24: Serbian Interior M
Nebojsa Stefanovic
Vágólapra másolva!
Ötven rendőrrel erősítik az EU határvédelmi ügynökségének, a Frontexnek a létszámát a szerb–bolgár határon. Egy hete 20 magyar rendőr is Szerbiába ment, hogy a határ védelmét segítse.
Vágólapra másolva!

További ötven rendőrt küld a szerb–bolgár határra az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex, hogy segítse az illegális határátlépésék megelőzését – közölte Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter. Egy hete 20 magyar rendőr is Szerbiába ment, hogy a határ védelmét segítse.

Jelenleg mintegy

hétezer migráns tartózkodik Szerbiában, január és október között pedig mintegy 108 ezer illegális bevándorlót lepleztek le.

A legtöbb Szerbiában menedéket kérő ember nem szándékozik az országban maradni, hanem Nyugat-Európa felé akarja folytatni az útját.

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Kristina Maslarevic

A szerb belügyminiszter üdvözölte az EU és Törökország közötti megállapodást, amely miatt szerinte kevesebb migráns érkezik Szerbiába – igaz, kevesebben is hagyják el az országot. Megemlítette:

Magyarország továbbra is csak napi 30 bevándorló menedékkérelmét fogadja, illetve bírálja el.

A miniszter szerint a migráció teljes megállítása lehetetlen, azonban eddig 23 ezer illegális határátlépést akadályoztak meg a hatóságok, és a migránsválság kitörése óta több mint kétezer vádemelés történt embercsempészet miatt.