Kisgyerek karját tépte le a medve egy ukrajnai állatkertben

Vágólapra másolva!
A fiú egy pár hónapos medvebocsot akart megsimogatni egy ukrajnai állatkertben, de a kölykét védelmező anyaállat rátámadt, és szétmarcangolta a karját, amit az orvosok már nem tudtak megmenteni.
Vágólapra másolva!

Az ötéves kisfiú a pár hónapos medvebocsot akarta megsimogatni, amikor a kölyök anyja rátámadt, és megpróbálta beráncigálni a ketrecbe. A dnyiprói (korábban Dnyepropetrovszk) állatkert medvéinek kifutója előtt a gyerek anyukája csak egy percre fordult el, és máris megtörtént a baj.

A kisfiú csak a ketrec sarkában kucorgó „Miskát” akarta megsimogatni, ám az anyamedve rátámadt.

A kölykét védelmező állat a karmaival és a fogaival megragadta a gyerek karját, és csak a fiú sikoltozására odarohanó gondozók ütlegelésére engedte el. Bár

a sérültet rohammentővel kórházba szállították, a szétmarcangolt, részben letépett karját már nem tudták megmenteni.

A kelet-ukrajnai város állatkertjében rövid időn belül ez már a második, gyerekek elleni medvetámadás volt: néhány éve egy lány karját tépte le hasonló körülmények között az egyik állat.

Az intézmény munkatársai azóta egy második kerítéssel vették körbe a veszélyes ragadozók kifutóit, és figyelmeztető feliratokat helyeztek ki. Ám az olvasni nem tudó gyerekek szülői felügyelet nélkül továbbra is veszélybe sodorhatják magukat - írja az UA-Reporter.