Melania Trump: Bevándorló vagyok

Melania Trump, TRUMP, Donald, Donald Trump az amerikai Republikánus Párt várható elnökjelöltje, Cleveland, 2016. július 18. Republikánus Párt négynapos elnökjelölt-állító konvenciója a Quicken Loans Arenában, az Ohio állambeli Clevelandben
Republican presidential candidate Donald Trump's wife Melania waves to delegates as she arrives on stage for an address during the evening session of the Republican National Convention at the Quicken Loans arena in Cleveland, Ohio on July 18, 2016. The Republican Party opened its national convention Monday, kicking off a four-day political jamboree that will anoint billionaire Donald Trump as the Republican presidential nominee. / AFP PHOTO / DOMINICK REUTER
Vágólapra másolva!
Bevándorlónak nevezte magát Donald Trump felesége egy pennsylvaniai kampánybeszédében. Melania Trump az ellenőrzött határok mellet érvelt, és azt is elmondta, hogy szerinte ma az amerikai kultúra túlságosan megengedő. Első kampánybeszédét mind a négy országos tévécsatorna élőben adta.
Vágólapra másolva!

Bevándorlónak nevezte magát a republikánus elnökjelölt, Donald Trump felesége, Melania Trump, aki csütrörtükön Pennsylvaniában mondott kampánybeszédet férje mellett.

Melania Trump három beszédet mond a kampány finisében Forrás: AFP/Dominick Reuter

Melania Trump ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, a kampány hajrájában azonban három beszédet is mond. Az elsőt csütörtök délután, egy pennsylvaniai kisvárosban tartotta. Ez volt az első alkalom, hogy a republikánusok nyári elnökjelölő konvencióján elmondott beszéde óta kampányrendezvényen felszólalt.

Nem kampány, hanem mozgalom

Donald Trump 46 éves, szlovéniai születésű feleségét a pódiumon Mike Pence alelnökjelölt hitvese, Karen Pence mutatta be:

- fogalmazott Karen Pence. Melania Trump a győzelmi jelet mutatva lépett a pódiumra, ahol a Trump-kampányról rögtön leszögezte: "ez a kampány nem szokványos, ez mozgalom, amely részvételre és cselekvésre ihletett embereket".

Amerika, ahol valóra válthatod az álmaidat

Ezután felidézte szlovéniai gyermekkorát, és hangsúlyozta, hogy akkor és ott úgy tekintettek Amerikára, mint a szabadság és a lehetőségek hazájára.

- Amerika azt jelentette nekünk, hogy ott álmodozhatsz és valóra is válthatod az álmaidat - fogalmazott és hosszasan dicsérte Ronald Reagan elnök 1984-ben elmondott híres kampánybeszdéét, amelyben Reagan azt ígérte: Amerikában új hajnal köszönt be.

- mondta Melania Trump, és részletesen felidézte, hogy sikeres modellként tíz esztendeig tartott, mire több vízum és zöldkártya után letette az állampolgári vizsgát. Ezt a kérdést nem véletlenül taglalta, korábban ugyanis megvádolták azzal, hogy illegálisan dolgozott az Egyesült Államokban, ezt azonban ő mindig visszautasította.

Minden országos csatorna közvetítette

Beszédében a biztonságos ország és az ellenőrzött határok mellett érvelt, majd miután leszögezte, hogy főállású édesanya, kitért arra is, hogy

A gyermekek internetes zaklatásának terjedésére utalva kifejtette azt is, hogy first ladyként feladatának tekintené, hogy ez ellen küzdjön.

- November 8-án győznünk kell, majd össze kell fognunk. Tisztelettel kell viseltetnünk egymás iránt, akkor is, ha nem értünk egyet, és ebben segítem majd a férjem erőfeszítéseit - mondta Melania Trump, aki végül megismételte a Trump-kampány szlogenjét: Donald Trump Amerikát ismét biztonságossá, felvirágzóvá, büszkévé teszi.

Melania Trump beszédét mind a négy országos televíziós csatorna élőben közvetítette.

A republikánus elnökjelölt felesége utoljára a nyáron Clevelandben a republikánus konvención mondott beszédet és szeptemberben - a Trump 11 évvel korábban, titokban rögzített és nőket becsmérlő szavait megörökítő videó nyilvánosságra kerülése után - fogadta a CNN riporterét egy interjúra.