Szélsőjobboldaliak Merkel távozását követelték

CDU party executive ELECTION CDU Berlin Angela Merkel
German Chancellor Angela Merkel (CDU) speaking at a press conference after the CDU party executive meeting in Berlin, Germany, 19 September 2016. After the Berlin House of Representatives elections, the party's leading committes have come together to analyse the results. PHOTO: MICHAEL KAPPELER/DPA
Vágólapra másolva!
Több száz szélsőjobboldali tüntetett Berlinben Merkel kancellár távozását követelve szombat éjszaka. A demonstrálókat az zavarta, hogy Németország sok menekültet fogadott be.
Vágólapra másolva!

Több száz szélsőjobboldali tüntetett Berlinben Angela Merkel német kancellár távozását követelve szombat éjszaka. A hatóságok egy helyen erővel távolítottak el egy útakadályt, amelyet a szélsőbaloldali tüntetők emeltek a menet útjában.

Angela Merkel kancellár bevándorláspolitikáját bírálták a szélsőjobboldali demonstrálók Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

A megmozdulás a német főváros főpályaudvarától indult, ahol a szónokok bírálták a kormánynak azt a döntését, hogy nagy számban fogadott be menekülteket az országba.

A mintegy 550 fős tömeg azt skandálta, hogy "Merkelnek mennie kell".

Az esemény viszonylagos nyugalomban zajlott, ha nem veszik figyelembe az ellentüntetők kísérleteit a rendőrkordon áttörésére. Mintegy 200 tüntető jutott el az Alexanderplatzra. Egyelőre nincs hír arról, hogy őrizetbe vettek-e valakit, illetve, hogy megsérült-e valaki.