Aszad nevetett, mikor a halott gyerekekről kérdezték

A handout picture released by the Syrian Arab News Agency (SANA) on January 15, 2015 shows Syrian President Bashar al-Assad giving an interview to the Eterarna Novina Czech newspaper in Damascus. Coalition strikes against the Islamic State group are having no impact, Assad said in an interview, as members of the US-led offensive claimed to be winning. AFP PHOTO/HO/SANA == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / SANA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ==
Vágólapra másolva!
Bassár el-Aszad interjút adott a The Sunday Timesnak, és állítólag nevetett, amikor megkérdezték tőle, hogyan alszik, tudva, hogy milyen sok gyerek hal meg a háborúban.
Vágólapra másolva!

Aszad szerint a „terroristák hibája”, hogy több százezer civil vesztette életét a harcokban.

„Háborúról beszélünk, nem jótékonykodásról”

– jelentette ki.

Megkérdezték tőle, hogyan alszik, tudva, hogy gyerekek halnak meg Aleppóban és az ország többi részén.

Aszad jól alszik Forrás: AFP/-

A riporter szerint válaszképpen a szíriai elnök felnevetett. „Tudom, mire irányul a kérdés. Rendszeresen alszom, alszom, dolgozom és normálisan étkezem és sportolok” – felelte.

Vállat vont, amikor arról faggatták, hogyan érzi magát az áldozatok miatt.

„Háborúban mindig halnak és sebesülnek meg ártatlanok.

Mit tehet az ember? Ami tőle telik. A terroristák még mindig Aleppóban vannak, és élő pajzsként használják a civileket” – fejtette ki.

Kettő közül választhatnak

„Nem maradhatunk tétlenek, és kérhetjük, hogy ne rombolják le a várost. A városnál fontosabbak az emberek, ezért a lehető legtöbbet kell tennünk értük” – tette hozzá.

Az interjúban Aszad ismét azzal vádolta a Nobel-békedíjra jelölt Fehér Sisakok nevű szervezetet, hogy manipulálják a nemzetközi közvéleményt, és fényképeket hamisítanak halott gyerekekről.

Szerinte a szíriaiaknak két választásuk van: ő vagy az iszlám szélsőségesek. Harmadik személyben említve magát úgy vélekedett, hogy a Nyugat előbb-utóbb rákényszerül majd arra, hogy elfogadja őt.

A szíriai elnök szerint manipulálják a nemzetközi közvéleményt gyerekáldozatokról hamisított fotókkal Forrás: MTI/EPA/Aleppo Media Center/.