Kétszáz brit dzsihádistára kapott kilövési engedélyt az SAS

brit katonák Irakban
AZ AZUBAYR, IRAQ - DECEMBER 15: Iraqis walk through a morning fog past British soldiers while heading to vote in national parliamentary elections on December 15, 2005 in Az Azubayr in southern Iraq. High numbers of Iraqis turned out to cast their ballots for a national parliament due to serve for the next four years. (Photo by John Moore/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az SAS, a brit hadsereg különleges légi alakulata megkezdte a vadászatot kétszáz brit dzsihádista után Irakban. Meg kell ölniük őket, mielőtt visszatérnének Nagy-Britanniába, és merényleteket követnének el.
Vágólapra másolva!

Az SAS 75 éves történetének talán legfontosabb titkos küldetése kezdődött meg Irakban. A katonák a Sunday Times értesülése szerint utasítást kaptak, hogy „bármilyen eszközt” igénybe véve öljék meg vagy fogják el a brit dzsihádistákat.

„Több száz nagyon rossz ember nevét tartalmazó halállista készült – mondta a lapnak egy név nélkül nyilatkozó, magas rangú védelmi forrás. – A legtöbbjük brit” – tette hozzá.

A britek a sajátjaikat vadásszák le Forrás: Getty Images/2005 Getty Images/John Moore

Elmondta azt is, hogy

a misszióban több nemzet különleges egységei vesznek részt;

az SAS a brit állampolgárokat fogja levadászni.

Az illetékes elismerte, hogy nem tudják, pontosan hány brit harcol Irakban, és nem ismerik a személyazonosságukat sem.

Becslések szerint hétszáz brit harcolhat az Iszlám Állam soraiban Irakban és Szíriában – emlékeztetett az Independent. Az SAS halállistáján a 200 legfontosabb szerepel közülük, olyanok, akik közvetlen veszélyt jelentenek Nagy-Britannia számára.

A misszióban több ország vesz részt Forrás: AFP/Essam Al-Sudani

A hírek szerint van közöttük

12 bombagyártó, akik brit egyetemeken tanultak elektronikát,

mielőtt a Közel-Keletre utaztak volna, hogy valamelyik terrorista csoporthoz csatlakozzanak.

Akiket elfognak, azokat valószínűleg átadják az iraki hatóságoknak. Ha bűnösnek találják őket, akkor halálbüntetés vár rájuk.