Öten haltak meg egy kazah üzletközpontban

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki a kazahsztáni Almati üzletközpontjának egyik épületében vasárnap este, öt ember meghalt, egy eltűnt, és emberek százait kellett kimenekíteni az épületegyüttesből – közölte hétfőn a rendkívüli helyzetek városi főosztálya.
Vágólapra másolva!

Almati Kazahsztán legnagyobb városa és pénzügyi központja, a nevezetességei közé tartozó centrum két 25 szintes toronyházból és egy mozit is magában foglaló ötemeletes épületből áll. Ez utóbbi tetőzete gyulladt ki.

A tűz miatt az épületekből több száz embert menekítettek ki.

Az internetre felkerült felvételeken látható volt, ahogyan a tűzoltók hatalmas létrák tetejéről küzdöttek a lángokkal. A tüzet, amely mintegy 1800 négyzetméteren terjedt el, néhány órás küzdelem után sikerült eloltani. Ezután bukkantak rá egy munkás holttestére, halálát füstmérgezés okozta. Az 54 éves férfi hegesztési munkálatokat végzett a tetőn. Később a katasztrófavédelem emberei

megtalálták négy társa holttestét is.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, a helyszínen vizsgálat indult ennek kiderítésére.
Hétfőn az üzletközpont tornyaiban nem volt munka, az épületben működő értéktőzsde sem itt, hanem egy tartalék helyszínen indította el kereskedelmi és tájékoztatási szolgáltató rendszerét.