Az afganisztáni tálibok üzentek Trumpnak

WAR AND CONFLICT TALIBAN WAR CIVIL WAR MILITIAMAN ISLAMIST MILITIA ARMAMENT HORIZONTAL LIGHT MACHINE GUN PROFILE BATTLE
A member of Taliban, a student-led militant Islamic force aims his machine gun at the frontline in Charasyab, approximately 13 miles from Kabul on February 18, 1995. The Taliban warriors, who are believed to have emerged from religious seminaries, or madressas, in Pakistan, took to the Afghan scene in 1994, captured Kabul in 1996 and control two-thirds of Afghanistan, which has been at war for 20 years following the Soviet invasion of 1978.
Vágólapra másolva!
Az afganisztáni tálibok azt követelik Donald Trumptól, vonja ki az amerikai csapatokat Afganisztánból. Az afgán elnök ugyanakkor gratulált Trumpnak, és reményét fejezte ki, hogy elnöksége alatt tovább javulnak a két ország kapcsolatai.
Vágólapra másolva!

Az afganisztáni radikális iszlamista tálibok november 9-én, szerdán felszólították Donald Trump megválasztott amerikai elnököt, hogy vonja ki az amerikai csapatokat a közép-ázsiai országból.

- derült ki a kabuli kormány hatalma ellen harcoló tálibok Trump váratlan megválasztására reagáló nyilatkozatából.

Az elnök gratulált

Ugyanakkor a nap folyamán Asraf Gáni afgán elnök gratulált Trumpnak az elnökválasztáson aratott győzelméhez, és reményét fejezte ki, hogy elnöksége alatt tovább javulnak a két ország kapcsolatai - jelentette a Khaama Press afganisztáni hírügynökség.

Az afgán elnöki hivatal szerint az Egyesült Államok Kabul egyik kulcsfontosságú stratégiai partnerének számít

a terrorizmus elleni küzdelemben és az ország fejlesztésében.

Kudarc a tálibok elleni harc

Washington 2002 óta több mint 60 milliárd dollárt (16 ezer milliárd forintot) költött afgán katonák kiképzésére és felszerelésére. Ennek ellenére a közép-ázsiai országban még mindig nagyon rossz a biztonsági helyzet, és

a szélsőséges iszlamista tálibok több területet ellenőriznek Afganisztánban, mint bármikor korábban

az Egyesült Államok 2001-es inváziója óta.