A Földközi-tengerbe zuhant egy orosz MiG-29-es

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy orosz MiG-29-es vadászgép hétfőn, miközben a leszálláshoz megközelítette a Földközi-tengeren lévő Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozót – jelentette a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a moszkvai védelmi tárcára hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A pilóta időben katapultált, nem sebesült meg, és azóta már kimentették a tengerből. Az orosz minisztérium közleményéből kiderül, hogy a vadászrepülőgép gyakorlórepülést hajtott végre, a balesetet pedig műszaki hiba okozta.

A vadászgép az Admiral Kuznyecovtól néhány kilométerre zuhant a tengerbe

– tette hozzá a tárca.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy az incidens nem lesz kihatással a repülésekre, a Földközi-tengeren tartózkodó orosz flottakötelék a korábbi tervek szerint folytatja tevékenységét.

Korábban olyan értesülések láttak napvilágot, miszerint a szíriai partok közelébe érkezett Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó fedélzeti repülőgépei gyakorlórepüléseket indítottak, hogy összehangolják tevékenységüket az egyik part menti szíriai légitámaszponttal.

Múlt heti információk szerint az Admiral Kuznyecov mellett a Pjotr Velikij (Nagy Péter) atommeghajtású rakétahordozóról is csapást készülnek mérni a napokban az Iszlám Állam állásaira Aleppó mellett. Az orosz és szíriai légierő már negyedik hete nem bombázott az észak-szíriai városban.