A francia Libération különkiadásában a népszabadságosok írásai

Vágólapra másolva!
A francia Libération a Népszabadság különkiadását közölte: négy oldalon a bezárt magyar lap munkatársainak franciául közölt írásai olvashatók. 
Vágólapra másolva!

A Népszabadság négyoldalas különkiadását közölte a Libération, a francia baloldali lap hasábjain a bezárt magyar lap munkatársainak franciául közölt írásai olvashatók. Veszély című szerkesztőségi írásában Laurent Joffrin főszerkesztő úgy vélte,

ami a Népszabadsággal történt az el kell, hogy gondolkoztassa Nyugat-Európát és az Európai Unió valamennyi demokráciáját.

A Libération szerint Orbán Viktor a kommunista rezsim ellen harcoló egykori liberálisként lassanként egy számára hatékonyabbnak tűnő "harci lóra" váltott, a nacionalizmusra, amelyben "a bevándorlás félelmével lebénított és a nagyság álmával kecsegtetett közvélemény támogatását" biztosítani tudja.

Törökország és Oroszország mintájára, ugyanazokkal a szlogenekkel, amelyekkel Donald Trump hatalomra jutott (...) "egy újfajta rendszer épült ki, egy demokratúra, amely egy látszatpluralizmus és egy nagyon is valós zsarnokság keveréke" - írta a főszerkesztő.