Visszaszállították Belgrádba a horvát határról a migránsokat

Vágólapra másolva!
Kedd reggelre Belgrádba szállították vissza a hatóságok azokat a migránsokat, akik még pénteken indultak el gyalog a horvát határ felé, majd megpróbáltak a zöldhatáron át Horvátországba jutni.
Vágólapra másolva!

Visszaszállították kedd reggel Belgrádba azokat a migránsokat, akik pénteken indultak el gyalog a horvát határ felé, és vasárnap megpróbáltak a zöldhatáron át Horvátországba jutni. A szerb hatóságok felajánlották, hogy elhelyezik őket az ország befogadóközpontjaiban, ám ezt elutasították.

Az egyik migráns elmondta, azt tanácsolták nekik, menjenek vissza Macedóniába, ahonnan Szerbiába léptek, de a céljuk Nyugat-Európa.

Van olyan közöttük, aki azt remélve, hogy megnyílnak az Európai Unió határai, már fél éve tartózkodik az országban.

Többségük afgán és pakisztáni

A mintegy 130 fős migránscsoport tagjainak többsége Afganisztánból és Pakisztánból származik.

Hétfőn dulakodás is volt a szerb–horvát határon, miután a migránsok megpróbálták áttörni a rendőrkordont, ám végül feladták a próbálkozást.

Az utóbbi egy évben egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába. Tavasszal a nyugat-balkáni útvonal országai lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia csak azokat engedi be, akiknek van útlevele és vízuma, vagy ott akarnak menedéket kérni.