Egy elkeseredett, de bizakodó Hillary Clinton beszélt

Hillary Clinton Honored At Children's Defense Fund Event GettyImageRank1 Delivery Beating HORIZONTAL USA Washington DC POLITICS Hillary Clinton ELECTION Nominee SECRETARY OF STATE Blocked Terms Photography Former Newseum Children's Defense Fund Politics a
Hillary Clinton
Vágólapra másolva!
A közvetlenül az elveszített elnökválasztás után mondott beszéde óta először jelent meg, és mondott beszédet a nyilvánosság előtt Hillary Clinton szerdán.
Vágólapra másolva!

A demokraták volt elnökjelöltje Washingtonban, a Gyermekvédelmi Alap nevű, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó nonprofit szervezet rendezvényén mondott beszédet. A későbbi first lady és külügyminiszter fiatal ügyvédként – évtizedekkel ezelőtt – ennél a szervezetnél kezdte jogi karrierjét, s most életműdíjat vett át az alapítványtól.

Elkeseredett

Beszédében Clinton elsősorban a gyermekvédelemről szólt, de röviden kitért a választási vereségre is. „Tudom, hogy önök között sokan mélyen el vannak keseredve a választási eredmények miatt, én is az vagyok, elmondani sem tudom, mennyire” – fogalmazott.

Hillary Clinton Forrás: AFP/2016 Getty Images/Chip Somodevilla

Elmondta azt is, hogy nagyon nehezére esett megjelenni a nyilvánosság előtt. „A múlt héten volt néhány napom, amikor nem vágytam másra, mint hogy egyszerűen csak összegömbölyödjek egy jó könyvvel a kezemben vagy a kutyáinkkal az oldalamon” – osztotta meg a vereség utáni hangulatát.
Kitért arra, hogy a választási eredmények „nagyon mély megosztottságot” tártak fel az Egyesült Államok lakosságán belül.

Küzdelemre buzdított

Arra biztatta hallgatóságát, hogy emelkedjenek felül a vereség feletti döbbeneten, és harcoljanak az értékeikért, soha ne adják fel a küzdelmet. „Amerika megéri a fáradságot. Gyermekeink megérik a fáradságot. Higgyünk az országunkban, harcoljunk az értékeinkért, és soha, de soha ne adjuk fel” – mondta a tanácskozás résztvevőinek.