Dél-Koreában megállt az élet a felvételiző gyerekek kedvéért

Vágólapra másolva!
Dél-Koreában egy órával később nyitottak a közintézmények és a nagyobb üzletek, hogy ne akadályozzák a felvételi vizsgára igyekvő diákokat. Fél órára még a repülőgépek le- és felszállását is felfüggesztették, amikor a diákok beszéltszövegértés-tesztje volt.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai légügyi hatóság fél órára felfüggesztett minden fel- és leszállást az ország repterein november 17-én délután, hogy a gépek zaja ne zavarja a diákokat. Ekkor tartották ugyanis a koreai középiskolákban a felsőoktatási felvételi beszéltszöveg-értési tesztjét. Ugyanebben az időszakban az iskolákhoz közeli építkezéseken leállt a munka, az iskolákhoz közeli utakról kitiltották a teherautókat, írja a Guardian.

Elhalasztották a reggeli nyitást

A vizsgának körülbelül 600 ezer diák futott neki, azért, hogy ne legyen túl nagy a forgalom, és a gyerekek biztosan időben beérjenek reggel, a közintézmények, a nagyobb üzletek,

de még a szöuli tőzsde is csak 10-kor nyitott ki a szokásos 9 helyett.

A nap során a templomok megteltek gyerekeik sorsáért imádkozó szülőkkel, a gyerekekkel szerzetesek és lelkészek külön foglalkoztak.

A gyerekeken hatalmas a nyomás

A dél-koreai társadalomban nagyon erős a versenyszellem. A felsőoktatási felvételin dől el, melyik gyerek kerül be a jobb, és melyik a rosszabb iskolákba, ami meghatározhatja karrierjüket, ami aztán akár a pártalálási kilátásaikra is kihathat.

Alig van olyan ország a világon, ahol több depressziós és öngyilkos lenne a fiatalok közt, mint Dél-Koreában,

amiért sokan a felvételi vizsgát hibáztatják.