A kormánycsapatok gyorsan haladnak előre Aleppóban

Asad forces hits hospital in Aleppo Syria Aleppo kids May CIVIL WAR Assad regime forces wrackage Jerusalem Sahara hospital pediatrician damaged hospital SQUARE FORMAT
ALEPPO, SYRIA - MAY 3: Jerusalem field hospital is seen as it turns into a wreckage after Assad Regime forces' multiple attacks in Aleppo, Syria on May 3, 2016. Assad Regime's attacks killed last pediatrician and 76 kids last 13 day. Ibrahim Ebu Leys / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Gyorsan nyomulnak előre a kormánycsapatok a szíriai Aleppóban, és foglalnak vissza területeket a lázadóktól az ostromlott városban. Eközben országszerte közel egymillióra nőtt az ostromlott helyeken élők száma.
Vágólapra másolva!

A szíriai kormánycsapatok gyorsan haladnak előre az aleppói lázadók kezében lévő negyedekben, miközben országszerte közel egymillióra nőtt az ostromlott helyeken élők száma – számolt be az ENSZ Biztonsági Tanácsának a világszervezet humanitárius akcióinak felelőse.

Egymillióan élnek ostrom alatt

Stephen O. Brien a testületnek elmondta, hogy az ostrom alatt élő emberek száma egy év alatt 393 700-ról 974 080-ra nőtt.

Ez szándékos taktika... a kollektív büntetés egy bizonyos formája” – írta le a helyzetet a diplomata.

Bombatalálatot kapott kórház Aleppóban Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Ibrahim Ebu Leys

Aleppó keleti fele 2012-ben került a felkelők kezére. Jelenleg mintegy 250 ezren élnek ott, akiket több mint négy hónapja nem lehet ellátni élelmiszerrel és más segítséggel.

Szünet nélkül bombáznak

A Biztonsági Tanácsban Matthew Rycroft brit nagykövet "barbárságnak" minősítette a Kelet-Aleppó ellen folytatott légi hadjáratot, francia kollégája, Francois Delattre pedig

elítélte azt a "totális háborús stratégiát, amelynek célja Aleppó bármi áron való visszafoglalása".

A város felkelők kezén lévő kerületeiben hétfőn szünet nélkül folyt a bombázás. A kormánycsapatok most először behatoltak egy északkeleti negyedbe, és megszilárdították állásaikat. A negyednek szimbolikus jelentősége van, mert a felkelők ezt foglalták el először a városból 2010-ben.