67 kínai munkást temetett maga alá egy leomló állvány

Kína Fengcseng baleset összedőlt egy állvány negyven ember életét vesztette
Fengcseng, 2016. november 24. Túlélők után kutatnak mentők Fengcsengben 2016. november 24-én, miután összedőlt egy állvány egy szénerőmű építése közben a kelet-kínai Csianghszi tartományban fekvő városban. A baleset következtében legalább negyven ember életét vesztette. (MTI/AP/Hszinhua/Van Hsziang)
Vágólapra másolva!
Több tucat halálos áldozata és sérültje is van annak a munkahelyi balesetnek, ami Délkelet-Kínában, Fengcseng városában történt, egy szénerőmű építésénél. Egy leomló állványzat a legfrissebb hírek szerint 67 embert temetett maga alá.
Vágólapra másolva!

Legalább 67-en meghaltak csütörtökön Délkelet-Kínában, Fengcseng városában egy szénerőmű építési munkálatai közben. Az egyik hűtőtoronynál összeomlott egy állvány, és munkásokat temetett maga alá.

A képre kattintva galéria nyílik Forrás: MTI/AP/ÚJ KÍNA/Van Hsziang

A halálos áldozatok mellett öt sérültről is beszámoltak a hírek, egy embert pedig még keresnek. A baleset pontos okát nem közölték. A mentési munkálatok megkezdődtek, több mint 200 tűzoltót vezényeltek a helyszínre.

A hivatalos adatok szerint tavaly Kínában mintegy 281 ezer munkahelyi balesetet jegyeztek fel, ezekben 66 182 ember vesztette életét.

Ráadásul sok szerencsétlenséget fel sem jegyeznek vagy titokban tartanak.