Trump: Nagy rajongója vagyok Magyarországnak

Vágólapra másolva!
Nagy rajongója vagyok Magyarországnak – ezt mondta Donald Trump az Orbán Viktorral folytatott telefonbeszélgetésben. 
Vágólapra másolva!

Donald Trump azzal kezdte a beszélgetést, hogy megköszönte Orbán Viktornak az amerikai magyar közösség támogatását. Jelezte, nagyon sokat jelentett számára, hogy az amerikai magyarok nagy számban álltak mellé, és ennek komoly jelentősége volt a győzelmében is – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy pénteki budapesti rendezvényen, újságírói kérdésre válaszolva.

"I'm a big fan of Hungary" – ezt mondta szó szerint az Egyesült Államok megválasztott elnöke a telefonbeszélgetés során. Szijjártó Péter hozzátette: Donald Trump elmondta azt is, hogy respektálja a magyar miniszterelnök, Magyarország és a magyar gazdaság teljesítményét, valamint arról is beszélt, hogy izgalmas idők jönnek most a világban, ezért érdeklődéssel és várakozással tekint a közös munka elé a magyar miniszterelnökkel és Magyarországgal. Szijjártó Péter megerősítette, hogy Donald Trump találkozóra hívta a magyar miniszterelnököt, az egyeztetés ennek a konkrét időpontjáról és részleteiről az új elnök januári hivatalba lépése után kezdődhet meg.

A telefonbeszélgetésből világosan kiderült, hogy két olyan politikusról van szó, akik egészen újfajta megközelítéssel állnak a világ kihívásai elé – mondta Szijjártó Péter. A telefonbeszélgetés megerősítette, hogy Magyarország és Európa számára is kedvező választói döntés született az Egyesült Államokban. Magyarország számára jó hír, hogy végül Donald Trump nyerte el az amerikai emberek bizalmát – tette hozzá.