Fákat kicsavaró szél kíséri a bozóttüzeket Tennesseeben

Wildfires Rage Through Tennessee Resort Town Of Gatlinburg GettyImageRank2 Wildfires Rage Through Tennessee Resort Town Of Gatlinburg Accidents and Disasters
Gatlinburg szinte teljesen leégett
Vágólapra másolva!
Három halálos áldozatot követeltek keddi jelentések szerint az egyesült államokbeli Tennesseeben terjedő bozóttüzek. A lángok a Great Smokey Mountain nemzeti park két üdülővárosában pusztítottak. Ezek közül az egyik, Gatlinburg csaknem teljesen leégett, az ott élő mintegy 14 ezer embert evakuálták.
Vágólapra másolva!

A helyszíni jelentések szerint a tűzoltóknak nem sikerült megfékezniük a tüzeket, s az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb üdülőhelye a lángok martalékává vált. "Az emberek fejvesztetten menekülnek, szó szerint az életükért futnak" - mondta az NBC televízió kedd esti híradójában Mike Werner, Gatlinburg polgármestere.

A három halálos áldozat mellett a tűzvésznek legalább 14 sérültje van, akiket kórházban ápolnak. Sok az eltűntként számon tartott ember, mivel egyes környékeket a rendkívül gyorsan terjedő tűz miatt nem lehet megközelíteni.

Gatlinburg szinte teljesen leégett Forrás: AFP/2016 Getty Images/Brian Blanco

"Ezt a nagy tűzvészt a történelemkönyvekben is megemlítik majd" - idézte a The Washington Post helyszíni tudósítója Greg Millert, a gatlinburgi tűzoltók vezetőjét. Miller szerint a lángok hétfőn lobbantak fel, s a fákat is kicsavaró heves szél miatt szokatlanul gyorsan terjedtek tovább.
Bill Haslam, Tennessee republikánus kormányzója azonnali segítséget ígért a károsultaknak: pénzt, élelmiszert és más létszükségleti cikkeket. A helyszínen vannak a Nemzeti Gárda emberei is.