A Titanic életnagyságú mását építik Kínában

Titanic
Vágólapra másolva!
Az 1912-ben elsüllyedt Titanic életnagyságú másának építése kezdődött meg szerdán a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban.
Vágólapra másolva!
Titanic Forrás: Origo

A Steven Star Energy Investment csoport a Tajing megyében lévő Csicsiang folyó mentére tervezett üdülőhely és élménypark egyik látványosságának szánja a replikát. Ha elkészül, a látogatók a jégheggyel való ütközést is átélhetik, amelynek következtében 1912. április 15-én elsüllyedt az óceánjáró.

A hajómás 269 méter hosszú, 28 méter széles lesz, és az eredeti hajó minden elemét magában foglalja majd a táncteremtől kezdve a színházon át az első osztályú kabinokig. A kornak megfelelően változtatásokat is végeznek, például wifivel szerelik fel a látványosságot- közölte Vang Vej-ling, az építtető cég vezérigazgató-helyettese.

Titanic, Leonardo DiCapcio, Kate Winslet Forrás: InterCom

Az építés az eredeti tervek alapján folyik, brit, amerikai dizájnerek, szakemberek segítik a kínaiak munkáját. A hajótest egy részét Hopej tartományban készítik el, Szecsuánban fogják összeszerelni.
Az építkezés költségei egymilliárd jüanra (42 milliárd forintra) rúgnak, és a hajó a tervek szerint 2017 végére készül el.

Curtis Schnell hollywoodi dizájner és producer, aki részt vesz a projektben, elmondta, bírálatok érték a tervet amiatt, hogy idegenforgalmi célokból újra életre keltik az 1500 emberéletet követelő tragédiát, ám a kínai cég nagyon tiszteletteljes módon áll hozzá a projekthez.
"Amennyire csak lehet, hűek leszünk az eredetihez, természetesen nem fogjuk felépíteni a hajó minden egyes kabinját, de a hajótest és a beltéri elrendezés nagyon pontos lesz, és lesznek külső termek, amelyeken keresztül körbe lehet járni és történelmi szempontból rálátni a hajóra" - tette hozzá.

Az új élményparkban lesz egy 6D-s filmszínház, egy velencei templom és több európai kastély mása, valamint egy strand is.