Oaklandben már 33 halálos áldozata van a diszkótűznek

Vágólapra másolva!
Egy technopartin csaptak fel a lángok, külföldiek is lehetnek az eltűntek között. Nem tudják, mi okozta a tüzet, a művésztelepként használt épületnek nem volt menekülő útvonala.
Vágólapra másolva!

Szombatra virradóra egy művésztelepként működő raktárépületében ütött ki tűz, a romok átvizsgálása még tart, félő, hogy újabb áldozatok kerülnek elő az elszenesedett falmaradványok közül. Hétfő hajnalra a leégett, labirintushoz hasonlító raktár mintegy 70 százalékát sikerült csak átfésülni. A tűzoltóknak óvaosan kell dolgozniuk, mert a kétszintes épület szerkezete megsérült a tűzben. Így nézett ki az épület a tűzvész előtt:

Az összejövetel résztvevőinek többsége a húszas-harmincas korosztályból került ki, az eddig nyilvánosságra hozott halottak 17 és 35 év közöttiek.

Az eltűntként számon tartott fiatalok közül néhányan külföldiek voltak.

Akár hetekig is eltarthat az áldozatok azonosítása, többen annyira összeégtek, hogy csak DNS-vizsgálattal tudják majd megállapítani a személyazonosságukat.

A túlélők elmondása szerint 50-100 ember tartózkodhatott az épületben, amikor a lángok helyi idő szerint péntek éjjel fél 12-kor felcsaptak. Még nem tudják, mi okozta a tüzet, az egykori raktárépület néhány művészeti stúdió között volt megosztva, zsúfolásig volt bútorokkal, próbababákkal, lámpákkal.

Az épületnek nem volt világos menekülő útvonala, az egyetlen út, amelyen el lehetett volna hagyni az emeleti szintet, egy raklapokból ácsolt lépcsőház volt.