A NATO-főtitkár fenntartaná a szankciókat Moszkva ellen

NATO Defense Ministers Meeting in Brussels Brussels 2016 Belgium PRESS CONFERENCE Jens Stoltenberg SPEECH NATO Secretary General NATO Defense Ministers meeting
BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 27: NATO Secretary General Jens Stoltenberg delivers a speech during a press conference after the NATO Defense Ministers Meeting in Brussels, Belgium on October 27, 2016. Dursun Aydemir / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Magyarország fenntartja 100 fős katonai jelenlétét Afganisztánban.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi közösségnek továbbra is nyomást kell gyakorolnia Moszkvára, hogy betartsa kötelezettségeit, ezért fenn kell tartani az Oroszország elleni gazdasági szankciókat - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a szövetség tagországai külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozása után.

Stoltenberg kiemelte:

nem teljesült a minszki megállapodások célja, hogy véget vessen a kelet-ukrajnai konfliktusnak.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a biztonsági problémák aláássák a béketörekvéseket Kelet-Ukrajnában, ahol a szembenálló felek rendre megsértik a tűzszünetet.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Kijelentette, a NATO minden körülmények között folytatni kívánja a párbeszédet és diplomáciai eredményeket kíván elérni a konfliktusok elkerülése érdekében, noha véleménye szerint szerencsésebb lenne egy kevésbé támadó hangnemű kommunikáció Moszkva részéről.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tanácskozás után arra hívta fel a figyelmet, hogy az afganisztáni helyzet aggasztó.

Magyarország fenntartja 100 fős katonai jelenlétét és 2020-ig továbbra is évi 500 ezer dollárral támogatja az afganisztáni nemzeti védelmi erők fejlesztését és képzését.