Sztrájkolnak az újságírók Görögországban

Görögország
Supporters of the New Democracy conservative party participate at the main pre-election rally in central Athens on September 17, 2015. Three days before the Greek election, opinion polls show the conservative New Democracy is neck-and-neck with Syriza, the leftist party that had accused the IMF of "criminal" responsibility for the country's economic crisis by pushing austerity policies under two previous IMF-European Union bailouts. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Vágólapra másolva!
A nyugdíjrendszert is érintő megszorító intézkedések ellen tiltakoznak. Görögországban csütörtökön általános sztrájk lesz.
Vágólapra másolva!

A sztrájk miatt az internetes híroldalakat csütörtök reggelig nem frissítik, és csütörtökön nem jelennek meg a napilapok. A görögországi médiaszektort érzékenyen érintette az ország súlyos pénzügyi válsága, illetve az újságok példányszámainak, valamint a sajtóban megjelenő hirdetések mennyiségének radikális visszaesése.

Általános sztrájkra készülnek a megszorítások miatt a görögök Forrás: AFP/Aris Messinis

Gyakori, hogy a görög újságírók bérét több hónapos csúszással fizetik ki.

Görögországban csütörtökön általános sztrájk lesz.

A munkabeszüntetés a magánszektort és a közszférát egyaránt érinti majd. A médiában dolgozók azért egy nappal korábban tiltakoznak, hogy tudósítani tudjanak a csütörtöki általános sztrájk eseményeiről.