Izraeli gépek lőttek egy damaszkuszi légi bázist

Vágólapra másolva!
Arab sajtóbeszámolók szerint izraeli gépek támadást intéztek a szíriai kormányhadsereg egyik damaszkuszi légi bázisa ellen. Az izraeli hadsereg nem kommentálja az értesülést.
Vágólapra másolva!

Annyi bizonyos, hogy robbanások történtek szerdán hajnalban a Damaszkusz nyugati részén lévő Almaza légi bázison, amely Basar al-Asszad elnök palotája közelében található.

A libanoni Hezbollahhoz közelálló tévécsatorna szerint a robbanások izraeli légitámadás miatt következtek be. Az Al Majadín tévé szerint az izraeli gépek libanoni légtérből lőtték ki a rakétáikat – számolt be a Jediot Ahronót internetes kiadása.

A szíriai kormányzathoz közelállónak tekintett angol nyelvű Al-Maszdar szerint viszont a bázison kitört tűz okozta a robbanásokat. A hivatalos szír hírügynökség csak szerda délután jelentette, hogy izraeli rakéták csapódtak be a bázis közelében, és azok okozták a tüzet.

Az Al-Dzsazíra és az Al-Arabíja a szíriai lázadókhoz áll közel; mindkét hírtelevízió beszámolt a robbanásokról, de azok okáról nem tett említést.

Az izraeli hadsereg nem hajlandó sem cáfolni, sem megerősíteni az információt. „Nem reagálunk külföldi sajtójelentésekre” – közölték.