Őrizetben a Kolumbiában lezuhant repülőt üzemeltető cég vezetője

fbl accident TOPSHOTS Horizontal
Rescue teams work in the recovery of the bodies of victims of the LAMIA airlines charter that crashed in the mountains of Cerro Gordo, municipality of La Union, Colombia, on November 29, 2016 carrying members of the Brazilian football team Chapecoense Real. A charter plane carrying the Brazilian football team crashed in the mountains in Colombia late Monday, killing as many as 75 people, officials said. / AFP PHOTO / STR / RAUL ARBOLEDA
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették a bolíviai hatóságok a Kolumbiában múlt héten lezuhant repülőgépet üzemeltető Lamia bolíviai légitársaság igazgatóját, Gustavo Vargast. Az ügyészség elrendelte a vállalat titkárának és műszaki igazgatójának elfogását is. A hatóságok kedden több légiközlekedési hivatalban tartottak házkutatást, és a Lamia irodáit is átvizsgálták.
Vágólapra másolva!

A Lamia lezuhant gépének repülési tervét jóváhagyó Celia Castedót elbocsátották az állásából, a nő jelenleg Brazíliában tartózkodik, ahol menedékkérelmet nyújtott be.

A tragédia körülményeit még vizsgálják, de

valószínűnek látszik, hogy elfogyott az üzemanyag emiatt álltak le a motorok.

Az Avro RJ85-ös egy teli tankkal maximum 4 óra 22 percig tud repülni: ez a bolíviai Santa Cruz de la Sierra és a kolumbiai Medellín közötti útvonal repülési időtartamának felel meg.

Egyre valószínűbb, hogy elfogyott az üzemanyag, ezért zuhantak le Forrás: AFP/Raul Arboleda/Raul Arboleda

A pilótának a brazil határ közelében fekvő Cobijában vagy a kolumbiai fővárosban, Bogotában is lehetősége lett volna tankolásra, de ez nem történt meg. A repülőgépe november 28-án zuhant le a Medellín közelében fekvő La Unión térségében.

A szerencsétlenséget a gép 77 utasa közül hatan élték túl.

A balesetben a Chapecoense brazil első osztályú labdarúgócsapat 19 játékosa, 24 tisztségviselője és kísérőik, 21 brazil sportújságíró és a személyzet hét bolíviai, illetve paraguayi tagja vesztette életét.

A Lamia működési engedélyét a bolíviai kormány bevonta, a tragédia körülményeit bolíviai, brazil és kolumbiai ügyészekből álló, hattagú bizottság vizsgálja.