Orbán Viktor: Ne lehessen átnézni a magyarokon!

Kelemen Hunor; Orbán Viktor
Szatmárnémeti, 2016. december 8. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke (b) érkezik a szatmárnémeti Kossuth-kerthez 2016. december 8-án. Romániában parlamenti választásokat tartanak december 11-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a romániai magyaroknak ki kell állniuk az érdekeikért, ezért a miniszterelnök a vasárnapi romániai parlamenti választásokon való részvételre buzdított Szatmárnémetiben, ahol találkozott Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével is.
Vágólapra másolva!

Minél nagyobb arányú részvételre biztatta a romániai magyarságot a vasárnapi romániai parlamenti választásokon Orbán Viktor miniszterelnök Szatmárnémetiben, miután tárgyalt Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével.

Orbán Viktor miniszterelnök és Kelemen Hunor találkozója Szatmárnémetiben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Azt szeretném, ha nem lehetne átnézni a magyarokon" - mondta a kormányfő, hangsúlyozva: a romániai magyaroknak ki kell állniuk az érdekeikért. A román-magyar együttműködés minőségét is jelentősen befolyásolja a romániai magyar közösség ereje - tette hozzá.

Orbán Viktor képviselőjelöltekkel találkozik a szatmárnémeti Kossuth-kertben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök pedig arról beszélt, hogy egy nagy győzelem erős parlamenti képviseletet jelentene a romániai magyarságnak a bukaresti törvényhozásban. "Amikor a közös dolgainkról van szó, akkor összefogunk" - mondta.