Elemző: A Nyílt Kormányzati Együttműködés egy kártékony vírus

2016.12.09. 06:37

Már 2012-es megalakulása idején is aggályosnak tartották és élesen bírálták észak-amerikai elemzők a Nyílt Kormányzati Együttműködést, amelyből Magyarország a napokban kilépett - írja a Magyar Idők.

A napilap szerint például a strategic-culture.com alapítvány elemzője, Alexander Savchenko úgy fogalmazott, hogy a nemzetközi együttműködés valójában egy olyan kártékony vírushoz hasonló, amelyet egy jó szándékú programba rejtve telepítenek fel az OGP-be belépő tagországokra. A nemzetek így a döntőbíráskodás jogát gyakorló, Soros Györgyhöz köthető civil szervezeteken keresztül a spekuláns kiszolgáltatottjává válnak - idézte a Magyar Idők.

Az elemző szerint az együttműködéshez csatlakozó államok látszólag a korrupció felszámolására tesznek erőfeszítéseket, valójában azonban később akaratlanul is az Egyesült Államok informális nyomásgyakorló szervezeteinek befolyása alá kerülnek - idézte a lap.

Emlékeztettek arra, hogy Magyarország a napokban jelentette be, hogy kilép az OGP-ből, mert a szervezet elferdíti a tényeket, s a jó kormányzati gyakorlatok megvitatása helyett egyes országok megleckéztetésének terepévé vált.