Pokolgépes robbantás Kairóban, több rendőr meghalt

Pokolgépes robbantás Kairóban
Pokolgépes robbantás Kairóban
Vágólapra másolva!
Hat rendőr életét oltotta ki egy pokolgépes támadás pénteken Kairóban, egy rendőrségi ellenőrzőpontnál - közölték biztonsági források. A robbantásban további három rendőr és négy civil megsebesült.
Vágólapra másolva!

A merénylet a városközpontot a gízai piramisokkal összekötő úton történt, egy kormányzati épület közelében. A támadók egy rendőrségi ellenőrzőponthoz közeli kukában vagy mellette helyezték el a robbanószerkezetet. Feltehetően az ellenőrzőpont mellett parkoló két rendőrségi terepjárót vették célba. Az egyik gépkocsi teljesen megsemmisült a detonációban, a másikban pedig súlyos károk keletkeztek. A rendőrség lezárta a környéket.

Egyelőre senki se jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Pokolgépes robbantás Kairóban Forrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki

Egyiptomban megszaporodtak a hasonló támadások a mára már betiltott Muzulmán Testvériséghez tartozó, demokratikusan megválasztott Mohamed Murszi államfő megbuktatása, 2013 óta. Leggyakrabban a Sínai-félsziget északi részén történnek, de előfordulnak másutt, a fővárosban is.

A pénteki volt a legsúlyosabb támadás május óta - akkor Kairó egyik peremvárosában tüzet nyitottak egy kisbuszban utazó civil ruhás rendőrökre, és nyolcan közülük megöltek. A támadás elkövetését Szíria és Irak nagy területeit megszálló Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.