Vágólapra másolva!
Magyar gyerekek az EU és az UNICEF közös kampány eseményén az Európa Parlamentben.
Vágólapra másolva!

Közel 2 millió gyerek számára indulhatott újra az oktatás az UNICEF és az Európai Bizottság együttműködése révén az utóbbi 4 évben 20 szükséghelyzetben lévő országban. Az unió 2017-ben 6 százalékkal növeli humanitárius segélyalapját az oktatás javára.

Eltökéltek a tanulásban

Jelenleg 462 millió iskoláskorú gyerek és fiatal él vészhelyzet sújtotta országokban, és ebből 75 milliónak égető szüksége van oktatási támogatásra. Ráadásul az oktatás továbbra is az egyik legkevésbé támogatott humanitárius ügy.

- mondta Justin Forsyth, az UNICEF ügyvezetőigazgató-helyettese Brüsszelben, ahol az Európai Bizottság által támogatott program eredményeit mutatták be.

70 millió fiatalt értek el

Ennek része volt az EU és az UNICEF kampánya, amely 7 hónap alatt több mint 70 millió fiatalt ért el hét EU-s országban, Magyarországon is. A kampány az iraki, ukrán, nepáli és guineai gyerekek valós történeteiből merített, akik a háború, katasztrófa és járványok ellenére folytatták tanulmányaikat.

menedékre és gyógyszerre" - mondta Hrisztosz Sztilianidesz, a Humanitárius segítségnyújtás és válságkezelés európai uniós biztosa az Európai Parlamentben.