Kisiklott és felrobbant egy tehervonat Bulgáriában

Hitrino, 2016. december 10. Tűzoltók az északkelet-bulgáriai Hitrinónál történt vonatbaleset helyszínén 2016. december 10-én. Egy gázszállító tehervonat kisiklott és felrobbant, a robbanás legalább húsz épületet letarolt, és négy ember halálát okozta. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Kisiklott és felrobbant szombaton egy propán-bután gázt szállító tehervonat Bulgária északkeleti részén, Hitrinónál, legalább húsz épületet letarolt, és négy ember meghalt – közölte a helyi rendőrség. A mentőegységek eddig 12 sebesültet találtak.
Vágólapra másolva!

Nyikolaj Nyikolov, a bolgár rendőrség tűz- és katasztrófavédelmi illetékese tudatta, hogy a hatóságok nem számítanak újabb robbanásra, de biztonsági okokból kiürítik a körülbelül 900 lakosú települést.

A lángok megfékezésén és a túlélők felkutatásán mintegy 150 tűzoltó dolgozik. A rendőrség is vizsgálja a baleset körülményeit.

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök szombaton ellátogat a baleset helyszínére, emellett pedig arra a kérte a környéken élőket, hogy adjanak vért a helyi kórházban, ahol a sérülteket kezelik.

Orbán Viktor levelet írt

Orbán Viktor miniszterelnök bolgár kollégájának, Bojko Boriszovnak írt levélben fejezte ki együttérzését a bulgáriai Hitrinónál történt vonatkatasztrófa miatt, közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

"Bízom abban, hogy a tűzoltók és a rendvédelmi szervek a következő órákban sikerrel fékezik meg a lángokat, és elkezdődhet a károk felmérése.

- fogalmazott levelében Orbán Viktor.

"Kérem engedje meg, hogy a magyarok nevében együttérzésemet fejezzem ki az elhunytak családjainak, és gyors felépülést kívánjak a sérülteknek" - írta a kormányfő.